MAS

Tuesday, December 26, 2017

Resipi Pengat Ubi Keledek

Bahan-bahannya;

1/2 Kilo Ubi Keledek , dipotong dadu besar ubi jari
1/2 cawan  sagu telur katak
2 helai daun pandan, basuh dan simpul
1 biji kelapa diambil santannya

Bahan Perasa;

Gula Pasir
Gula Melaka
Secubit garam

Cara Memasak;

1. Masak ubi hingga agak lembut, masukkan sagu, santan dan daun pandan dan masak lagi hingga sagu dan santan masak

2. Masukkan gula pasir dan gula melaka hingga mencapai tahap manis yang anda inginkan ( gula melaka menjadikan warna pengat nampak cantik dan sedap)

3. Masukkan garam


2 comments:

Resipi Kuih Penjaram Sabah

Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...