Bahan-bahannya;
1/2 Kilo Ubi Keledek , dipotong dadu besar ubi jari
1/2 cawan sagu telur katak
2 helai daun pandan, basuh dan simpul
1 biji kelapa diambil santannya
Bahan Perasa;
Gula Pasir
Gula Melaka
Secubit garam
Cara Memasak;
1. Masak ubi hingga agak lembut, masukkan sagu, santan dan daun pandan dan masak lagi hingga sagu dan santan masak
2. Masukkan gula pasir dan gula melaka hingga mencapai tahap manis yang anda inginkan ( gula melaka menjadikan warna pengat nampak cantik dan sedap)
3. Masukkan garam
MAS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Resipi Kuih Penjaram Sabah
Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...
-
Bahan-bahannya; 2 cawan Tepung iaitu; 70% Tepung Beras 20% Tepung Ubi 10% Tepung Jagung atau ... 2 cawan Tepung Tiada Gluten 2 caw...
-
Pada entry ini saya ingin berkongsi Roti Canai Segera dan sedap di pasaran. Boleh didapati dikedai-kedai biasa, Giant dan Aeon Jusco. Sa...
sedaplaaaa
ReplyDeleteya, memang sedap :)
Delete