MAS

Resipi Sup Belimbing Bulu

Bahan-bahannya;

5-6 ekor ikan
5-8 biji belimbing bulu
2 biji cili padi, potong
1 biji cili besar , belah 2
1 tangkai daun ketumbar

Bahan tambahan jika suka

3 biji bawang merah , hiris
2 biji bawang putih, hiris
1/2 inchi halia, hiris


Bahan Perasa;

Garam
Penambah Rasa

Cara memasaknya ;

1. Bersihkan Ikan
2. Tumiskan bahan tambahan jika suka sup berminyak, jika tidak masukan ikan kedalam periuk dan masukan air sehingga ikan diparas bawah air dan masak denga api sederhana
3. Masukan semua bahan, kecuali daun ketumbar
4. Apabila telah masak, masukan bahan perasa dan daun ketumbar dan tutup api

Selamat Mencuba !



No comments:

Post a Comment

Resipi Kuih Penjaram Sabah

Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...