Bahan-bahannya;
2 Cawan Tepung Gandum
2-3 biji Pisang, dilenyek atau blend
Secubit Garam
Cara Membuatnya;
1. Gaulkan semua bahan dan masukkan air sedikit demi sedikit sehingga adunan sebati dan boleh dibulatkan menggunakan sudu atau jari
2. Panaskan Kuali, kemudian masukkan minyak masak, ambil adunan tersebut dengan sudu makan (bulatkan) atau ambil dengan tangan (bulatkan) dan masukkan terus kedalam kuali untuk digoreng supaya tidak melekat. Goreng dan balik-balikan hingga kelihatan kuning emas.
Selamat Mencuba !
MAS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Resipi Kuih Penjaram Sabah
Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...
-
Bahan-bahannya; 2 cawan Tepung iaitu; 70% Tepung Beras 20% Tepung Ubi 10% Tepung Jagung atau ... 2 cawan Tepung Tiada Gluten 2 caw...
-
Pada entry ini saya ingin berkongsi Roti Canai Segera dan sedap di pasaran. Boleh didapati dikedai-kedai biasa, Giant dan Aeon Jusco. Sa...
No comments:
Post a Comment