Pada entry ini saya ingin berkongsi Roti Canai Segera dan sedap di pasaran. Boleh didapati dikedai-kedai biasa, Giant dan Aeon Jusco.
Saya pernah cuba beberapa jenama lain ( pssstt !!! tak yah sebut) ada yang terlalu nipis sekali nggap je, ada yang agak tebal dan agak berminyak dan bila dah sejuk agak keras. PARATHA ni walaupun dah sejuk tetap lembut dan sedap.
Cara masak panaskan kuali letak sedikit minyak (saya guna Olive Oil) agar tidak melekat kemudiaan masukan Pastry kedalam kemudian balik-balikan. Tiga minit siap untuk dimakan. Makan begitu sahaja pun sedap.
MAS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Resipi Kuih Penjaram Sabah
Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...
-
Bahan-bahannya; 2 cawan Tepung iaitu; 70% Tepung Beras 20% Tepung Ubi 10% Tepung Jagung atau ... 2 cawan Tepung Tiada Gluten 2 caw...
-
Pada entry ini saya ingin berkongsi Roti Canai Segera dan sedap di pasaran. Boleh didapati dikedai-kedai biasa, Giant dan Aeon Jusco. Sa...
No comments:
Post a Comment