MAS

Friday, October 20, 2017

CARA MEBUAT KARIPAP RANGUP

BAHAN-BAHANNYA :-

Kulit Karipap

  • 4 cawan tepung gandum ( saya guna Cap Sauh)
  • 2 sudu makan minyak masak ( saya guna Olive)
  • Secubit garam
  • Air secukupnya
Inti Karipap
  • 1 Tin Besar Ikan Sardin  ( boleh tukar Ayam, Daging , Telur atau Kentang jika mahu
  • 1 biji cili besar dihiris halus
  • 2 Sudu minyak masak ( saya guna Olive)
  • Secubit garam 
Cara membuat Kulit Karipap
  • Masukan tepung kedalam bekas, masukan garam dan gaul rata, lubangkan dibahagian tengah
  • Panaskan 2 sudu minyak masak dan tuangkan tepung dan gaulkan hingga sebati 
  • Gaulkan semua bahan, 

 Jika anda dapati artikel ini menarik dan memberi manafaat, sila kongsikan dengan rakan anda dengan memilih butang kongsi dibawah.

No comments:

Post a Comment

Resipi Kuih Penjaram Sabah

Kuih Penjaram ? macam pernah nampak kat mana-mana kan? Muka sama tapi rasa tak sama dik oii , ada yang keras kalau buat baling ayam, ayam pu...